duminică, 18 aprilie 2010

Intalnirea de dimineata in Step By Step


Intalnirea de dimineata face parte din agenda zilei (o ora la clasa I, intre o jumatate de ora si o ora la clasele mai mari) si se desfasoara in semicerc astfel incat sa se poata vedea toti copiii intre ei.

Cuprinde:
  • calendarul (in fiecare zi se stabileste impreuna cu copiii data pentru a evidentia trecerea timpului, pentru a marca diferite evenimente)
Calendarul este confectionat de cadrul didactic in forme si cu modele legate de cele invatate, studiate, de interesul copiilor. In fiecare zi se lipeste o imgine respectand un model si se scrie data. Urmeaza calcul mintal pe baza numerelor din data.

  • agenda zilei ( ii pune pe copii in tema cu programul zilei avand in vedere ca in Step By Step nu exista orar- copiii afla la intrarea in clasa ce se intampla in acea zi)
  • mesajul zilei
Este un afis pregatit de cadrul didactic, menit sa ii acomodeze pe copii cu ziua de scoala, care poate cuprinde jocuri, povestioare, jocuri didactice care sa consolideze cunostinte sau sa ii puna in tema cu noile cunostinte ce urmeaza a fi achizitionate.
  • noutatile
In fiecare zi pe mesajul zilei se pot inscrie 3 copii care sa prezinte noutati: ce li s-a intamplat nou in ziua precedenta, ce urmeaza sa se intample interesant in viata lor, ce au aflat din diverse surse, ce au citit etc. Se urmareste dezvoltarea capacitatii de a vorbi deschis in fata colegilor, de a se exprima corect, clar si concis. Colegii pot pune intrebari, pot da sugestii, pot face observatii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu